Telefonisch niet bereikbaar Welkom op onze website. Momenteel is er storing in ons telefoonsysteem en zijn we niet bereikbaar. Stuur ons een mailtje dan reageren we z.s.m. We zijn druk bezig dit op te lossen.
Let op: Nog -280 dagen geen kosten voor een maatwerk vorm ter waarde van € 150,- bij afname vanaf 50 stuks.
Tot 50 stuks momenteel 50% korting op de vorm.

Help je ons mee te verduurzamen? Dit is wat we doen!

De oplossing volgens ons?

Geen idee, wij zijn ook geen milieudeskundigen maar we doen wel ons best! We denken regelmatig als team met elkaar na over hoe we duurzamer kunnen produceren. Nagaan hoe we verlies kunnen reduceren, elkaar corrigeren als er onnodig lang een koeling open staat of een machine te lang op standby staat terwijl deze niet gebruikt wordt.

Dat kan toch zeker anders?

Onze eerste bevindingen over de verpakkingen van de chocolade waren een verschrikking. Vrijwel alles, maar echt bijna alles wat van chocolade is gemaakt gaat in een verpakking van plastic. De markt wordt overspoeld met aanbieders die weer een ‘nieuwe verpakking’ hebben. Wéér plastic!

Duurzame verpakkingen

Wij hebben snel besloten na het starten van Logoreep dat we een eigen verpakking wilde laten ontwikkelen. In eerste instantie was dit omdat we zo min mogelijk, het liefst geen, plastic willen gebruiken. Later kwamen we er achter dat we niet eens ons eigen logo op de verpakking hadden gezet. Dat hebben we bij de tweede bestelling wel laten doen. Win-Win situatie!

Onze verpakkingen worden vervaardigd uit duurzaam FSC* karton. Dit voedselveilige karton is een manier om te zorgen dat de verpakking eenvoudig gerecycled kan worden, maar ook op een duurzame manier is geproduceerd. Wat de productiecirkel van Logoreep weer groener maakt.

* Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor (onder meer) het papier en papierproducten afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De grondstof (pulp) is niet afkomstig uit bos met hoge natuurwaarden (‘oerbos’) en ook niet uit plantages waarvoor tropisch regenwoud heeft moeten wijken. Het keurmerk beoordeelt de herkomst van de grondstof van papier en papierproducten.

Helaas is het nog niet mogelijk om ieder product volledig plasticvrij te verpakken, simpelweg omdat het niet bestaat of omdat het dermate kostbaar is dat het voor ons nu nog niet haalbaar is.

Opvulmateriaal, plasticvrij!

Oh, wat een drama zeg. Overal maar weer bubbelplastic, en nog meer, en nog meer. Want ja, kapotte chocolade is natuurlijk ook wat. We hebben welgeteld 2 rollen van deze bubbelplastic verslonden en de rest deden we met materiaal wat we binnenkregen van eigen pakketten (zowel onze privé als zakelijke pakketten recyclen we). Maar zelfs dan nog…. Het voelt niet lekker.

Onze oplossing, een oerlelijke machine (sorry Hans!). Maar wat zijn we er blij mee. Alle dozen die we kunnen verzamelen gebruiken we om ons eigen opvulmateriaal te maken. Uiteraard kijken we goed of de doos schoon is en niet gebruikt is voor eventuele schadelijke materialen.

Sterker nog, collega’s nemen boodschappen mee in de doosjes die vooraan in de supermarkt liggen. Dat is beter dan en plastic tas kopen bij de lokale supermarkt. Én op het werk worden deze doosjes netjes weer verwerkt tot opvulmateriaal. Ps. de machine is gekocht bij www.staros.nl, vraag naar Hans, die helpt je graag!

Op deze manier worden onze chocoladeproducten onderweg beschermd door gerecyclede dozen en ander karton.

Zonnepanelen

Onze ruwe chocolade moeten we verwarmen, hiervoor gebruiken we een machine die oprecht nogal wat stroom verbruikt. Hoe ga je dat compenseren… zonnepanelen! We hebben op onze productielocatie momenteel een 40-tal panelen liggen wat er voor zorgt dat we aan het einde van het jaar op nul, al dan niet positief eindigen in het stroomverbruik.

Transport & vervoer

Fietsen, alles op de fiets wegbrengen. Dat zou mooi zijn, maar ‘helaas’ werken wij voor bedrijven en particulieren door het hele land en ook over de grenzen leveren wij steeds meer. We zijn voor de levering afhankelijk van de duurzaamheid van de grote koeriers. Regelmatig brengen wij zelf bestellingen weg en we proberen dan orders zo veel mogelijk te combineren zodat we zo min mogelijk met een lege bus rond rijden. Wél zijn we van onze diesel bestelwagen afgestapt. We hebben deze ingeruild voor een nieuwere, zuinigere (helaas wel langzamere) bestelbus op benzine. Helaas komen we met de huidige actie-radius van de elektrische bestelwagens nog niet uit. Dat gaan we over een paar jaar zeker weer toetsen!

Kortom, we doen ons best maar zijn ook altijd op zoek naar verbetering. Wij zijn benieuwd of je op basis van dit artikel nog adviezen hebt voor ons waar we wat mee kunnen! Dus schroom niet en laat het ons weten via info@logoreep.nl

Vrijblijvende offerte opvragen

Altijd snel een offerte en evt. 3D voorbeeld!Let op: uw gewenste leverdatum is niet definitief, dit is afhankelijk van product, personalisering en onze planning.

Heeft u op voorhand een prijs, gewicht of formaat in gedachte? Dit helpt bij een gerichte offerte. Logoreep mag mij de nieuwsbrief (max 6 per jaar) sturen.
U ontvangt altijd een ontvangstbevestiging, heeft u deze niet ontvangen?
Neem dan contact op via info@logoreep.nl

Uniek relatiegeschenk

Je geeft met Logoreep een echt eigen product. En dat blijft bij je klant weer hangen!

Van idee tot bezorging

Nog nooit zo snel geregeld. U hoeft alleen maar te proeven en te keuren!

Vanaf 1 exemplaar

Geen minimale afname en dus interessant voor klein en groot.

Wij hebben van A tot Z onze eigen productie in beheer. Wij nemen het werk uit handen voor uw relatiegeschenken.