Telefonisch niet bereikbaar Welkom op onze website. Momenteel is er storing in ons telefoonsysteem en zijn we niet bereikbaar. Stuur ons een mailtje dan reageren we z.s.m. We zijn druk bezig dit op te lossen.
Let op: Nog -279 dagen geen kosten voor een maatwerk vorm ter waarde van € 150,- bij afname vanaf 50 stuks.
Tot 50 stuks momenteel 50% korting op de vorm.

Let op: Dit bericht is van 2024-03-29

De onstuimige wereld van cacao en chocolade

De laatste tijd is er een merkbare verandering in de prijs van cacao, een essentiële grondstof die de ruggengraat vormt van de wereldwijde chocolade-industrie. Recente rapporten onthullen dat de prijs van cacao gestegen is naar een indrukwekkende 10.000 euro per ton. Deze stijging heeft een directe weerslag op chocoladeprijzen, waarbij de kosten nu variëren van 100 tot 120 euro per 10 kilo chocolade. Deze prijsverhoging signaleert een significante verschuiving die waarschijnlijk een aanzienlijke impact zal hebben op zowel producenten als consumenten. Maar wat drijft deze prijsstijging en wat kunnen we in de nabije toekomst verwachten?

De economische waarde van cacao

Cacao is meer dan alleen een grondstof; het is een cruciaal element in de economieën van verschillende landen en een centrale pijler in de wereldwijde voedselindustrie. De recente stijging tot 10.000 euro per ton markeert een significante verandering die niet onopgemerkt is gebleven in de financiële wereld. Deze sectie duikt in de waarde van cacao en analyseert hoe en waarom deze prijsfluctuaties plaatsvinden, terwijl het ook de bredere economische implicaties overweegt.

Factoren achter de prijsstijging

Een scala aan factoren draagt bij aan de stijgende cacaoprijzen. Extreme weersomstandigheden, zoals zware regenval, en ziektes zoals een rot veroorzakende aandoening, hebben een verwoestend effect gehad op cacaoplantages, vooral in top producerende landen zoals Ghana en Ivoorkust. Dit deel van de blog zal deze elementen in detail onderzoeken en hun directe en indirecte impact op de cacaoprijs evalueren.

Gevolgen voor de chocolade-industrie

Met de stijgende prijzen van cacao komen onvermijdelijk hogere kosten voor chocoladeproducten. Deze sectie analyseert hoe chocoladefabrikanten en retailers reageren op deze veranderingen. Worden de extra kosten doorberekend aan de consument? En zo ja, hoe beïnvloedt dit het koopgedrag en de consumptietrends van chocolade?

Toekomstverwachtingen en strategieën

Experts waarschuwen dat de prijs van cacao "binnen nu en 3 maanden nog veel verder omhoog kan gaan." Dit toekomstgerichte segment zal verkennen wat deze voorspellingen betekenen voor de markt en welke strategieën de industrie kan overwegen om deze uitdagingen aan te pakken. Hoe kunnen bedrijven zich aanpassen aan een toekomst waarin de kosten van hun primaire grondstof mogelijk blijven stijgen?

Wat gaat Logoreep hier mee doen?

Uiteindelijk zullen ook wij geconfronteerd worden met een hogere inkoopprijs van de chocolade. Daar waar veel chocolatiers rekenen met percentages voor winst en verkoop gaan wij het anders doen. Bij ons betaald u een maximale prijs per kilo, en hoe meer u afneemt hoe lager de prijs per kilo wordt. Dit, in combinatie met besparende maatregelen in verpakkingen en efficiënter werken, zijn wij overtuigd dat we dit jaar gewoon voor een mooie prijs chocolade kunnen blijven maken. Dus ook Sinterklaas en de kerstman zullen zich bij Logoreep gewoon kunnen melden voor de relatiegeschenken!

Heeft u vragen over deze ontwikkelingen? Neem contact op met info@logoreep.nl

Vrijblijvende offerte opvragen

Altijd snel een offerte en evt. 3D voorbeeld!Let op: uw gewenste leverdatum is niet definitief, dit is afhankelijk van product, personalisering en onze planning.

Heeft u op voorhand een prijs, gewicht of formaat in gedachte? Dit helpt bij een gerichte offerte. Logoreep mag mij de nieuwsbrief (max 6 per jaar) sturen.
U ontvangt altijd een ontvangstbevestiging, heeft u deze niet ontvangen?
Neem dan contact op via info@logoreep.nl

Uniek relatiegeschenk

Je geeft met Logoreep een echt eigen product. En dat blijft bij je klant weer hangen!

Van idee tot bezorging

Nog nooit zo snel geregeld. U hoeft alleen maar te proeven en te keuren!

Vanaf 1 exemplaar

Geen minimale afname en dus interessant voor klein en groot.

Wij hebben van A tot Z onze eigen productie in beheer. Wij nemen het werk uit handen voor uw relatiegeschenken.