Telefonisch niet bereikbaar Welkom op onze website. Momenteel is er storing in ons telefoonsysteem en zijn we niet bereikbaar. Stuur ons een mailtje dan reageren we z.s.m. We zijn druk bezig dit op te lossen.
Let op: Nog -280 dagen geen kosten voor een maatwerk vorm ter waarde van € 150,- bij afname vanaf 50 stuks.
Tot 50 stuks momenteel 50% korting op de vorm.

De geschiedenis van chocolade. Hoe lang bestaat chocolade?

Chocolade is tegenwoordig een van de meest geliefde lekkernijen ter wereld. Het is echter niet altijd zo geweest. Chocolade heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. In dit artikel zullen we het hebben over het ontstaan van chocolade, hoe oud chocolade is en hoe het is ontdekt.

Het ontstaan van chocolade

De geschiedenis van chocolade begint in Midden-Amerika, waar de Maya's en de Azteken cacao verbouwden en consumeerden. Cacao werd gezien als een goddelijke drank en werd gebruikt bij religieuze ceremonies. Het werd ook gebruikt als medicijn om verschillende kwalen te behandelen.

De Maya's en Azteken gebruikten de bonen van de cacaoboom om chocolade te maken. Ze roosterden de bonen en maakten er een pasta van. Deze pasta werd gemengd met water en kruiden om een drank te maken die bekend stond als "xocolatl". De drank werd meestal geserveerd in aardewerk kopjes en was alleen beschikbaar voor de elite.

Hoe oud is chocolade?

Chocolade is dus al duizenden jaren oud. Er zijn aanwijzingen dat chocolade al in 1900 voor Christus werd gebruikt in Midden-Amerika. Er zijn ook aanwijzingen dat chocolade werd gebruikt in de Mexicaanse stad Teotihuacan in de 2e eeuw na Christus.

De Spanjaarden ontdekten chocolade tijdens hun verovering van Midden-Amerika in de 16e eeuw. Ze waren verbaasd over de drank en namen het mee naar Europa. In Europa werd chocolade een luxe artikel dat alleen beschikbaar was voor de adel. Pas in de 19e eeuw werd chocolade beschikbaar voor het grote publiek.

Hoe werd chocolade ontdekt?

De ontdekking van chocolade wordt toegeschreven aan de Maya's en de Azteken. Volgens de legende ontdekte de Azteekse god Quetzalcoatl de cacaoboom en gaf hij de bonen aan de Azteekse bevolking. De bonen werden gebruikt om een drank te maken die werd gezien als een goddelijke drank.

De Spanjaarden ontdekten chocolade tijdens hun verovering van Midden-Amerika. Ze namen cacao bonen mee naar Spanje en begonnen chocolade te maken. In het begin was chocolade alleen beschikbaar voor de adel, maar later werd het beschikbaar voor het grote publiek.

Conclusie

Chocolade heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. De Maya's en Azteken gebruikten cacao bonen om chocolade te maken en het werd gezien als een goddelijke drank. De Spanjaarden ontdekten chocolade tijdens hun verovering van Midden-Amerika en namen het mee naar Europa. In Europa werd chocolade een luxe artikel dat alleen beschikbaar was voor de adel. Tegenwoordig is chocolade een populaire lekkernij die over de hele wereld wordt genoten.

Prijs opvragen Bekijk onze webshop

Uniek relatiegeschenk

Je geeft met Logoreep een echt eigen product. En dat blijft bij je klant weer hangen!

Van idee tot bezorging

Nog nooit zo snel geregeld. U hoeft alleen maar te proeven en te keuren!

Vanaf 1 exemplaar

Geen minimale afname en dus interessant voor klein en groot.

Wij hebben van A tot Z onze eigen productie in beheer. Wij nemen het werk uit handen voor uw relatiegeschenken.