Let op: U heeft het wellicht op het nieuws gehoord, maar de prijzen van cacao producten gaan stijgen. Wij bieden minimaal heel de maand september nog de huidige prijs aan, ook als u het pas in december nodig heeft!

Hoe maak ik een chocolade mal schoon

Stap 1. Chocoladevrij maken

Als je een echte chocoladeliefhebber bent, is deze stap misschien overbodig - verwijder eventuele overtollige chocolade die nog aan de vorm kleeft. Gebruik hiervoor een krabber of een paletmes.

Stap 2. Spoel het af

Begin met het afspoelen van je vorm met handwarm of lauw warm water. Pas op voor je handen, want het water kan warm aanvoelen! Laat de vorm vervolgens 10 minuten weken in water van dezelfde temperatuur. Er is geen behoefte aan afwasmiddel. Wij raden het gebruik van een spoel of afwasmachine niet aan. Als je het toch doet, let dan goed op de temperatuur en het vaatwasmiddel dat je gebruikt.

Stap 3. Afspoelen

Deze stap is eenvoudig; spoel de vorm af met water om eventuele zeepresten te verwijderen.

Stap 4. Afdrogen

Nu is het tijd om je vorm 'af te drogen'. Gebruik een theedoek om de vorm voorzichtig droog te wrijven en laat het vervolgens omgekeerd aan de lucht drogen. Zorg ervoor dat de vormen goed droog zijn, zodat er geen druppels achterblijven die later zichtbaar kunnen zijn op je chocoladecreatie.

Stap 5. Opbergen

Om te voorkomen dat er vetvlekken of stofdeeltjes op je vormen terechtkomen, raden we aan om de vormen op te bergen in een gesloten box. Zo kun je de volgende keer snel en schoon beginnen aan je nieuwste creaties.

Prijs opvragen

Uniek relatiegeschenk

Je geeft met Logoreep een echt eigen product. En dat blijft bij je klant weer hangen!

Van idee tot bezorging

Nog nooit zo snel geregeld. U hoeft alleen maar te proeven en te keuren!

Vanaf 1 exemplaar

Geen minimale afname en dus interessant voor klein en groot.

Wij hebben van A tot Z onze eigen productie in beheer. Wij nemen het werk uit handen voor uw relatiegeschenken.