Geen instelkosten! Bij een oplage van 250 stuks of meer van minimaal 125 gram rekenen wij gedurende onze actieperiode geen instelkosten t.w.v. € 75,-.
Let op: Nog -192 dagen geen kosten voor een maatwerk vorm ter waarde van € 150,- bij afname vanaf 50 stuks.
Tot 50 stuks momenteel 50% korting op de vorm.

Kunnen honden echt doodgaan door het eten van chocolade? Chocolatier verteld…

Ja, honden kunnen doodgaan als ze chocolade eten. Chocolade bevat een stof genaamd theobromine, die voor mensen niet zo schadelijk is, maar voor honden giftig kan zijn. Het kan leiden tot symptomen zoals braken, diarree, rusteloosheid, verhoogde hartslag, toevallen en in ernstige gevallen zelfs de dood.

Chocolade is een van de meest populaire snacks ter wereld, maar het kan giftig zijn voor honden. In dit artikel zullen we bespreken waarom chocolade gevaarlijk is voor honden, hoeveel chocolade giftig kan zijn en wat u moet doen als uw hond chocolade heeft gegeten.

Waarom is chocolade gevaarlijk voor honden?

Chocolade bevat theobromine, een stof die voor honden giftig kan zijn. Honden kunnen theobromine niet zo snel afbreken als mensen, wat betekent dat het langer in hun systeem blijft en zich kan ophopen tot gevaarlijke niveaus. Hoeveel theobromine een bepaald type chocolade bevat, hangt af van het cacaogehalte. Hoe hoger het cacaogehalte, hoe meer theobromine er in de chocolade zit.

Hoeveel chocolade is giftig voor honden?

De hoeveelheid chocolade die een hond kan eten voordat het giftig wordt, hangt af van het gewicht van de hond en het type chocolade. Over het algemeen geldt dat hoe donkerder de chocolade en hoe kleiner de hond, hoe minder chocolade er nodig is om giftig te zijn. Als vuistregel geldt dat 20 milligram theobromine per kilogram lichaamsgewicht giftig kan zijn voor honden. Dit betekent dat een hond van 10 kilogram bijvoorbeeld slechts 200 milligram theobromine nodig heeft om vergiftigd te raken. Dit komt overeen met ongeveer 20 gram melkchocolade of 2 gram pure chocolade.

Symptomen van chocoladevergiftiging bij honden:

Als uw hond chocolade heeft gegeten, zijn de eerste tekenen van vergiftiging vaak braken en diarree. Andere symptomen kunnen zijn: rusteloosheid, overmatig kwijlen, verhoogde hartslag, spiertrillingen, toevallen en in ernstige gevallen zelfs de dood. Als u vermoedt dat uw hond chocolade heeft gegeten en deze symptomen vertoont, moet u onmiddellijk contact opnemen met uw dierenarts.

Wat moet u doen als uw hond chocolade heeft gegeten?

Als uw hond chocolade heeft gegeten, moet u zo snel mogelijk handelen. Bel eerst uw dierenarts en geef aan hoeveel chocolade uw hond heeft gegeten en wat voor soort chocolade het was. De dierenarts kan u vertellen wat u vervolgens moet doen. Als het vergiftigingsniveau laag is, kan het zijn dat u uw hond alleen in de gaten moet houden en de symptomen in de gaten moet houden. Als het vergiftigingsniveau hoog is, kan het zijn dat uw hond moet worden opgenomen in de kliniek voor behandeling, zoals intraveneuze vloeistoffen om de giftige stof uit het lichaam te spoelen of medicijnen om de symptomen te behandelen.

Hoe kunt u voorkomen dat uw hond chocolade eet? Het is het beste om chocolade buiten bereik van uw hond te houden. Bewaar chocolade op een plek waar uw hond niet bij kan komen en wees extra voorzichtig tijdens feestdagen zoals Pasen en Kerstmis, wanneer er vaak veel chocolade in huis is. Vertel ook aan uw vrienden en familieleden dat ze hun chocolade niet in de buurt van uw hond moeten achterlaten.

Conclusie: Het eten van chocolade kan voor honden gevaarlijk zijn en kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en zelfs de dood. Het is belangrijk om te weten hoeveel chocolade giftig kan zijn voor uw hond en wat u moet doen als uw hond chocolade heeft gegeten. Door voorzorgsmaatregelen te nemen en alert te blijven, kunt u uw hond veilig houden en voorkomen dat uw huisdier ziek wordt of zelfs overlijdt.

Prijs opvragen

Uniek relatiegeschenk

Je geeft met Logoreep een echt eigen product. En dat blijft bij je klant weer hangen!

Van idee tot bezorging

Nog nooit zo snel geregeld. U hoeft alleen maar te proeven en te keuren!

Vanaf 1 exemplaar

Geen minimale afname en dus interessant voor klein en groot.

Wij hebben van A tot Z onze eigen productie in beheer. Wij nemen het werk uit handen voor uw relatiegeschenken.