Extra korting voor vroege vogels!
Het is nog hartje zomer, maar de eerste Sint & kerstopdrachten staan al. Bestel voor 7 oktober, en krijg tot 100% korting op een maatwerk vorm!

Is pure chocolade gezond?

Flavanolen in chocolade

Pure chocolade en de gezondheid hoe zit dat nou? Ja het is gezond, en dat komt door de anti-oxidanten wat zit in de cacao, de flavonoïden. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de specifieke flavonoïden in cacao een positieve werking zouden hebben op het hart en de bloedvaten en zelfs diabetes zouden kunnen voorkomen.

Eet alleen nog maar chocolade! Neen, dat is geen optie. Er is nog zoveel onbekend over de werking dat we adviseren op een normale basis onze chocolade te nuttigen. Wat nog onduidelijk is, is bijvoorbeeld hoeveel chocola er nodig is voor een gunstig effect, welk cacaosoort en welk percentage cacao dan goed is. In vrijwel alle onderzoeken is chocola gebruikt met bijzonder veel flavanolen. Van chocola kan 10 gram per dag genoeg zijn voor een positieve uitwerking.

Maar dat geldt niet voor de supermarktrepen zoals wij die noemen. In ‘standaard’ cacao zitten minder flavanolen. En omdat cacao een natuurproduct is, kan de hoeveelheid flavanolen ook verschillen. Ben bij het verwerken van de (verhitting) van de cacao gaat ook nog een gedeelte verloren, helaas.

Wat zijn Flavanolen?

Flavanolen zijn een groepje chemische verbindingen die je terugvindt in bepaalde plantaardige voedingsmiddelen, zoals appel (fruit), thee, wijnen en diverse soorten  cacao, en die een positief effect zouden kunnen hebben op de gesteldheid van het hart.

Extra pure chocolade beter voor je?

Normaliter zou je zeggen, hoe puurder, hoe beter. Omdat het extra veel flavanolen bevat. Dit hoeft echter niet altijd waar te zijn. De productiewijze en afkomst bepaald voor een groot gedeelte hoeveel flavanolen er aanwezig zijn en of het dus gezond is voor je!

Suiker en verzadigd vet in chocolade slecht voor gezondheid

Hoe lekker chocolade ook is, een positief-werkend medicijn tegen hart- en vaatziekten zal chocolade nooit worden. En witte chocolade al helemaal niet, deze bevat geen cacaopoeder en dus ook geen flavanolen. De andere chocoladesoorten bevatten te veel suiker en verzadigd vet om gezond te noemen.

Bij melk- en witte chocola is het suikerpercentage het hoogst en bij pure chocolade het minst. Voor chocolade geldt hoe minder suiker, hoe meer cacao + vetten. Pure chocola bevat dan wel weinig suiker, maar is vaak wel vettiger dan melk.

Roze ruby chocolade

Chocoladebedrijf Callebaut, wat wij als merk voeren, produceert een extra soort chocolade namelijk Ruby Chocolade. Het wordt gemaakt van dezelfde cacaobonen als waar pure, melk en witte chocolade van worden gemaakt. Echter worden de cacaobonen op een andere manier verwerkt tot cacao waardoord deze chocolade een roze kleur en een wat fruitigere smaak krijgt. Het cacaogehalte ligt tussen dat van witte en melkchocolade. Het is dus niet (on)gezonder dan andere chocoladesoorten. Wél een dingetje, het moet je smaak zijn. Het is niet de meest gangbare chocolade maar door haar aparte samenstelling en kleur is deze Ruby chocolade verrassend populair!

Bewaartips

Bewaar chocola het liefst op een donkere plaats van rond de 15 graden celsius. Lees hier meer over hoe je chocolade bewaard.

Prijs opvragen

Uniek relatiegeschenk

Je geeft met Logoreep een echt eigen product. En dat blijft bij je klant weer hangen!

Van idee tot bezorging

Nog nooit zo snel geregeld. U hoeft alleen maar te proeven en te keuren!

Vanaf 1 exemplaar

Geen minimale afname en dus interessant voor klein en groot.

Wij hebben van A tot Z onze eigen productie in beheer. Wij nemen het werk uit handen voor uw relatiegeschenken.