Geen instelkosten! Bij een oplage van 250 stuks of meer van minimaal 125 gram rekenen wij gedurende onze actieperiode geen instelkosten t.w.v. € 75,-.
Let op: Nog -222 dagen geen kosten voor een maatwerk vorm ter waarde van € 150,- bij afname vanaf 50 stuks.
Tot 50 stuks momenteel 50% korting op de vorm.

Is pure chocolade gezond?

Is chocolade goed voor je lichaam?

Chocolade is een geliefde traktatie voor velen, en nu heeft de wetenschap aangetoond dat het ook goed kan zijn voor onze gezondheid! De cacaoboon, waarvan chocolade wordt gemaakt, bevat polyfenolen - helende bestanddelen waarvan gedacht wordt dat ze ontstekingen verminderen en bloedstolling voorkomen. Onderzoek suggereert dat de antioxidanten in cacao kunnen helpen beschermen tegen hart- en vaatziekten door het cholesterolgehalte onder controle te houden. Bovendien hebben studies de consumptie van pure chocolade in verband gebracht met een beter concentratievermogen en betere cognitieve prestaties. Met al deze mogelijke gezondheidsvoordelen is het gemakkelijk om een redelijke portie chocolade tot een onderdeel van uw dagelijkse routine te maken.

Flavanolen in chocolade

Pure chocolade en de gezondheid hoe zit dat nou? Ja het is gezond, en dat komt door de anti-oxidanten wat zit in de cacao, de flavonoïden. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de specifieke flavonoïden in cacao een positieve werking zouden hebben op het hart en de bloedvaten en zelfs diabetes zouden kunnen voorkomen.

Eet alleen nog maar chocolade! Neen, dat is geen optie. Er is nog zoveel onbekend over de werking dat we adviseren op een normale basis onze chocolade te nuttigen. Wat nog onduidelijk is, is bijvoorbeeld hoeveel chocola er nodig is voor een gunstig effect, welk cacaosoort en welk percentage cacao dan goed is. In vrijwel alle onderzoeken is chocola gebruikt met bijzonder veel flavanolen. Van chocola kan 10 gram per dag genoeg zijn voor een positieve uitwerking.

Maar dat geldt niet voor de supermarktrepen zoals wij die noemen. In ‘standaard’ cacao zitten minder flavanolen. En omdat cacao een natuurproduct is, kan de hoeveelheid flavanolen ook verschillen. Ben bij het verwerken van de (verhitting) van de cacao gaat ook nog een gedeelte verloren, helaas.

Wat zijn Flavanolen?

Flavanolen zijn een groepje chemische verbindingen die je terugvindt in bepaalde plantaardige voedingsmiddelen, zoals appel (fruit), thee, wijnen en diverse soorten  cacao, en die een positief effect zouden kunnen hebben op de gesteldheid van het hart.

Wat doet chocolade met ons brein en lichaam?

Chocolade is een genotvolle verwennerij die zowel fysieke als psychologische effecten heeft op het lichaam. Studies hebben aangetoond dat het consumeren van chocolade de productie van endorfine stimuleert, een hormoon dat geassocieerd wordt met een gevoel van vreugde of tevredenheid. Bovendien kan chocolade bij veel mensen een gevoel van warmte en comfort opwekken dat stress kan verlichten. Op een meer fysiek niveau is pure chocolade rijk aan antioxidanten en mineralen zoals koper, magnesium en mangaan, terwijl melkchocolade een grote hoeveelheid suiker en vet bevat. Welke soort chocolade u ook kiest, weet dat het u niet alleen tijdelijke euforie geeft, maar ook belangrijke voedingsvoordelen biedt.

Is het erg om elke dag chocola te eten?

Elke dag chocolade eten kan als slecht worden beschouwd, maar er kunnen ook voordelen aan verbonden zijn, afhankelijk van uw gezondheid en levensstijl. U denkt misschien dat u zich overgeeft aan een ongezonde gewoonte, maar pure chocolade bevat antioxidanten die ontstekingen helpen verminderen en de gezondheid van het hart bevorderen. Bovendien is bekend dat genieten van iets dat goed smaakt, een gevoel van voldoening geeft en de mentale toestand verbetert. Met mate chocolade eten wordt gezien als volkomen gezond, en het als een speciale traktatie laten staan geeft het extra aantrekkingskracht! Zoals u ziet, hoeft elke dag chocolade eten niet slecht te zijn, als het met aandacht en evenwicht wordt gegeten.

Extra pure chocolade beter voor je?

Normaliter zou je zeggen, hoe puurder, hoe beter. Omdat het extra veel flavanolen bevat. Dit hoeft echter niet altijd waar te zijn. De productiewijze en afkomst bepaald voor een groot gedeelte hoeveel flavanolen er aanwezig zijn en of het dus gezond is voor je!

Suiker en verzadigd vet in chocolade slecht voor gezondheid

Hoe lekker chocolade ook is, een positief-werkend medicijn tegen hart- en vaatziekten zal chocolade nooit worden. En witte chocolade al helemaal niet, deze bevat geen cacaopoeder en dus ook geen flavanolen. De andere chocoladesoorten bevatten te veel suiker en verzadigd vet om gezond te noemen.

Bij melk- en witte chocola is het suikerpercentage het hoogst en bij pure chocolade het minst. Voor chocolade geldt hoe minder suiker, hoe meer cacao + vetten. Pure chocola bevat dan wel weinig suiker, maar is vaak wel vettiger dan melk.

Roze ruby chocolade

Chocoladebedrijf Callebaut, wat wij als merk voeren, produceert een extra soort chocolade namelijk Ruby Chocolade. Het wordt gemaakt van dezelfde cacaobonen als waar pure, melk en witte chocolade van worden gemaakt. Echter worden de cacaobonen op een andere manier verwerkt tot cacao waardoord deze chocolade een roze kleur en een wat fruitigere smaak krijgt. Het cacaogehalte ligt tussen dat van witte en melkchocolade. Het is dus niet (on)gezonder dan andere chocoladesoorten. Wél een dingetje, het moet je smaak zijn. Het is niet de meest gangbare chocolade maar door haar aparte samenstelling en kleur is deze Ruby chocolade verrassend populair!

Bewaartips

Bewaar chocola het liefst op een donkere plaats van rond de 15 graden celsius. Lees hier meer over hoe je chocolade bewaard.

Prijs opvragen Bekijk onze webshop

Uniek relatiegeschenk

Je geeft met Logoreep een echt eigen product. En dat blijft bij je klant weer hangen!

Van idee tot bezorging

Nog nooit zo snel geregeld. U hoeft alleen maar te proeven en te keuren!

Vanaf 1 exemplaar

Geen minimale afname en dus interessant voor klein en groot.

Wij hebben van A tot Z onze eigen productie in beheer. Wij nemen het werk uit handen voor uw relatiegeschenken.